Přejít k obsahu


Interkulturalita a národnostní menšiny v teorii i praxi - témata, historie, biografie, holocaust

Citace:
FRITZOVÁ, M., PEŠKOVÁ, M., BREITFELDER, M. Interkulturalita a národnostní menšiny v teorii i praxi - témata, historie, biografie, holocaust. Praha, 2019., ISBN: 978-80-87646-26-7,
Druh: KNIHA - editorství
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Interculturality and national minorities in theory and practice - topics, history, biography, holocaust
Rok vydání: 2019
Místo konání: Praha
Název zdroje: Nakladatelství viaCentrum
Autoři: Mgr. et Mgr. Marie Fritzová Ph.D. , Mgr. Michaela Pešková Ph.D. , PhDr. Miroslav Breitfelder Ph.D.
Abstrakt CZ: Jedná se o knihu, která propojuje témata týkající se obecně národnostních menšin, a to jak na teoretické, tak praktické úrovni. Kniha je určena především pro učitele základních a středních škol, ale také pro vysokoškolské studenty a širší veřejnost, která má o danou problematiku zájem. Kniha je rozdělena do tří částí podle zvolených témat. První část se věnuje obecně tématům a terminologii interkulturality, druhá část se věnuje historii vybraných národnostních menšin. Třetí část je zaměřena na problematiku holocaustu.
Abstrakt EN: The present publication was written with financial support from the Ministry of Education, Youth and Sports and it is intended primarily for teachers of elementary and secondary schools and also for students of teacher education programs.The present monograph is divided into three main sections (blocks) - the theoretical basis, the history of selected national minorities living in Czech lands and the topic of the Holocaust.
Klíčová slova

Zpět

Patička