Přejít k obsahu

Publikace



Hrozby plagiátorstva počas dištančného štúdia v období pandémie covid-19

Citace:
BAJTOŠ, J. ., HONZÍKOVÁ, J. ., BAJTOŠ, M. . Hrozby plagiátorstva počas dištančného štúdia v období pandémie covid-19. Inovace a technologie ve vzdělávání, 2020, roč. 3, č. 1, s. 82-87. ISSN: 2571-2519
Druh: ČLÁNEK
Jazyk publikace: slo
Anglický název: Threats of plagiarismduring the distance learning in the time of covid-19 pandemic
Rok vydání: 2020
Autoři: Prof. Ing Ján Bajtoš CSc, PhD. , prof. PaedDr. Jarmila Honzíková Ph.D. , Michal Bajtoš
Abstrakt CZ: Autoři se v článku zabývají řešením možného zvýšeného výskytu plagiátorství v žákovských písemných pracích v době on-line domácího vzdělávání. On-line domácí vzdělávání je typem distančního vzdělávání, které do školství přinesla pandemie COVID-19 prakticky v celém světě. Na uvedenou skutečnost reagovaly školy, učitelé, žáci i jejich rodiče změnami v přístupech ke vzdělávání. Kromě rámcové charakteristiky distančního vzdělávání a plagiátorství nabízejí autoři článku návody učitelům, jak je možné efektivně odhalovat plagiátorství žáků a také navrhují preventivní opatření proti výskytu plagiátorství.
Abstrakt EN: In the article, the authors deal with the solution of a possible increased incidence of plagiarism in students' written work during online education at home. Online home education is a type of distance learning which was brought to school by the COVID-19 pandemic practically all around the world. Schools, teachers, students and their parents responded to this fact with changes in their approaches to education. In addition to the general characteristics of distance education and plagiarism, the authors of the article offer instructions to teachers how to effectively detect student plagiarism and they also propose preventive measures against the occurrence of the plagiarism.
Klíčová slova

Zpět

Patička