Přejít k obsahu

Odpouštíme část přijímacích zkoušek!

V reakci na současnou situaci se některé obory rozhodly upustit od realizace přijímacích zkoušek. Toto rozhodnutí platí pro některé bakalářské programy a jeden magisterský program. Na navazující magisterské studium se můžete ještě hlásit (do 25. 5. 2020) a o případném odpuštění přijímacích zkoušek v navazujícím magisterském studiu budeme informovat až po tomto datu.

Jak jsme deklarovali již dříve, snaží se naše fakulta vyjít vstříc uchazečům o studium, kteří to v současné době nemají vůbec jednoduché. Důkladné propočty kapacity oborů a úvahy o konkrétním způsobu realizace přijímacích zkoušek vedly vedení fakulty k rozhodnutí, že v těchto bakalářských oborech nebudou uchazeči konat přijímací zkoušku a získají automaticky plný počet bodů: matematika, technická výchova, ruština, němčina, fyzika a chemie. Přijímací zkoušku rovněž nebudou konat uchazeči o studium Učitelství pro 1. stupeň ZŠ.


Co to znamená v praxi? Pokud máte přihlášku např. na kombinaci němčina – angličtina, konáte zkoušku jen z angličtiny. Jestli jste se přihlásili na kombinaci matematika – fyzika, jste podmínečně přijati a stačí později doložit maturitní vysvědčení, aby bylo přijetí definitivní. Totéž platí u Učitelství pro 1. stupeň ZŠ.


Přijímací zkoušky do bakalářského studia byly přeloženy na období 4. 6. – 10. 6. 2020.


Ti, kterým byla přijímací zkouška prominuta v obou programech zvolené kombinace, obdrží dopis o podmínečném přijetí až společně s těmi, co budou přijímací zkoušky konat, tzn. koncem června. Dopisy tedy neočekávejte hned! O termínu předložení maturitního vysvědčení budeme informovat v dopise o podmínečném přijetí, resp. o výsledku přijímací zkoušky. Vysvědčení prosím tedy zatím neposílejte, vyčkejte na tento dopis.

Všem už de facto přijatým gratulujeme, všem ostatním držíme palce k přijímací zkoušce. No a všem dohromady přejeme hlavně hodně zdraví! ;-)

Michaela Voltrová



15.05.20

Zpět na seznam aktualit

Patička