Přejít k obsahu

Na fakultu bez přijímaček?

Fakulta pedagogická vnímá momentální složitou situaci studujících a snaží se jim ulehčit situaci prominutím přijímacích zkoušek především do navazujících magisterských oborů. Ani bakalářské obory však z těchto úvah nejsou vyloučeny.

Děkan Fakulty pedagogické Pavel Mentlík velmi kvituje obrovskou pomoc studentů a studentek pedagogických fakult, kterou poskytují v souvislosti s koronavirovou pandemií. Studenti naší fakulty se podílejí na mnoha aktivitách souvisejících s online výukou, doučováním, pomocí seniorům, hlídáním dětí zdravotnického personálu, šitím roušek apod. Pomoc fakulty shrnuje web Pro vás a vše děti. „Toto vše je v dnešní složité době velmi důležité a já jsem pyšný na všechny studenty, kteří se rozhodli pomáhat“, uvedl Pavel Mentlík s tím, že by rád ubral studentům starost alespoň s přijímacími zkouškami. „Studující prožívají náročné období, které na ně klade velké nároky nejen v oblasti studijní, jistě prožívají stejně jako všichni ostatní i určitou nejistotu. Rádi bychom jim ulevili aspoň příslibem, že pokud bude stačit naše kapacita, budou přijati do navazujícího magisterského studia bez přijímacích zkoušek.“

Přihlášky do navazujícího magisterského studia je možno podávat elektronickou cestou do 25. 5., zájemci o studium bakalářských oborů se mohou hlásit do 10. 5. Studijní nabídka Fakulty pedagogické je tradičně široká, letos k ní přibyla nově třeba i občanská výchova (studijní nabídka k dispozici zde).

ctverecek



18.04.20

Zpět na seznam aktualit

Patička