Přejít k obsahu


3/4 století plzeňské pedagogické fakulty

Citace:
MORÁVKOVÁ, N. 3/4 století plzeňské pedagogické fakulty. Plzeň: Západočeská univerzita, 2023. ISBN 978-80-261-1188-7. 308 s.
Druh: KNIHA
Jazyk publikace: cze
Anglický název: 3/4 century of the Pilsen Pedagogical Faculty
Rok vydání: 2023
Místo konání: Plzeň
Název zdroje: Západočeská univerzita
Autoři: doc. PaedDr. Naděžda Morávková Ph.D.
Abstrakt CZ: Záznam přátelských posezení dnešních zvídavých studentů Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni a pamětníků z řad současných i emeritních pedagogů a zaměstnanců fakulty a jejích někdejších absolventů. Idea publikace se zrodila vlastně díky studentům, které zajímala celá řada informací o fungování jejich alma mater v dobách minulých a Středisko orální historie SOHI při katedře historie na fakultě se k tomu nabízelo s metodou pamětnického dějepisectví jako vhodný nástroj. Navíc rok 2023, jako rok oslav tři čtvrtě století existence plzeňské pedagogické fakulty, přinesl v rámci projektu věnovaného oslavám výročí i jisté finanční možnosti k realizaci takového počinu.
Abstrakt EN: A record of friendly gatherings of today's inquisitive people students of the Faculty of Pedagogy of the University of West Bohemia in Pilsen and witnesses from among current and retired pedagogues and employees of the faculty and its former members graduates. The idea of the publication was actually born thanks to the students who she was interested in a lot of information about the functioning of their alma mater in the past and the SOHI Oral History Center at the Department of History at the Faculty are involved in this offered with the method of commemorative historiography as a suitable tool. In addition the year 2023, as the year of celebrating three quarters of a century of existence of the Pilsen Faculty of Pedagogy, brought certain financial benefits as part of the project dedicated to the anniversary celebrations possibilities to implement such an undertaking.
Klíčová slova

Zpět

Patička