Přejít k obsahu

Publikace



Profesní příprava učitelů tělesné výchovy v českých zemích od počátků až po vznik Institutu tělesné výchovy a sportu (1953)

Citace:
FAJFRLÍKOVÁ, T. Profesní příprava učitelů tělesné výchovy v českých zemích od počátků až po vznik Institutu tělesné výchovy a sportu (1953). Olomouc, 2023.Začátek druhého století s výchovou k občanství - témata, výzvy a vize
Druh: PŘEDNÁŠKA, POSTER
Jazyk publikace: cze
Rok vydání: 2023
Místo konání: Olomouc
Autoři: Mgr. Tereza Fajfrlíková
Abstrakt CZ: Tělesná výchova je v dnešní době integrální součástí výuky na všech stupních škol, což umožňuje existence fungujícího systému přípravy učitelů tělesné výchovy. Tělesná výchova měla a má důležité politické, výchovné a hospodářské poslání. Zavedením školní tělesné výchovy do škol vznikají často se měnící systémy vzdělávání učitelů tělesné výchovy. Velký historický význam pro tělesnou výchovu a sport má rok 1953, dne 7. dubna 1953 byla usnesením vlády zřízena samostatná vysoká škola ? Institut tělesné výchovy a sportu. Tělesná výchova měla a má důležité politické, výchovné a hospodářské poslání. Naše školní a spolková tělesná výchova patřila v Evropě k předním a dobře fungujícím systémům. Vzhledem k současným diskuzím o novém pojetí školní tělesné výchovy a tvorby Strategie 2030+, považujeme za potřebné se tomuto období věnovat.
Klíčová slova

Zpět

Patička