Přejít k obsahu

Přehled publikací



Prostorové explorace. Experimenty s prostředky umění instalace pro studentky a studenty oborů učitelství pro MŠ a učitelství pro 1. stupeň ZŠ

Citace:
Plíhalová, M. Prostorové explorace. Experimenty s prostředky umění instalace pro studentky a studenty oborů učitelství pro MŠ a učitelství pro 1. stupeň ZŠ. Plzeň, 16.01.2023 - 16.01.2023.
Druh: KONFERENCE, WORKSHOP, VÝSTAVA
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Spatial explorations. Experiments with the means of an art installation for students of teaching for kindergarten and teaching for the first stage of primary school
Rok vydání: 2023
Místo konání: Plzeň
Autoři: Mgr. Monika Plíhalová
Abstrakt CZ: Cílem workshopu je rozvíjet tvořivost budoucích učitelek a učitelů v mateřských školách a na 1. stupni základních škol a jejich obecné pedagogicko-psychologické kompetence. V rámci workshopu studenti objevují vlastní výtvarný nápad při plnění řetězících se výtvarných úloh. Výtvarně zaznamenávají, jak na ně působí budova pedagogické fakulty. Vytváří pocitové a akustické mapy, zpracovávají výtvarné deníky. Experimenty vyústí ve výtvarnou instalaci v prostředí ateliéru. Koncepce workshopu vychází z potřeb dětí v MŠ a na 1. stupni ZŠ. Ukazuje možnosti, jak lze zážitkovou a humornou formou naplňovat vzdělávací cíle a zprostředkovávat obsahy výtvarného oboru.
Abstrakt EN: The workshop aims to develop the creativity of future teachers in kindergartens and primary schools and their general pedagogical and psychological competencies. During the workshop, students discover their own artistic ideas while performing chained art tasks. They visually record how the building of the Faculty of Education affects them. They create feeling and acoustic maps and make art journals. The experiments result in an art installation in the studio. The workshop concept is based on the needs of children in kindergarten and primary school. It shows the possibilities of fulfilling educational goals and conveying the contents of the art field in an experiential and humorous way.
Klíčová slova

Zpět

Patička