Přejít k obsahu

Přehled publikací



Výtvarná výchova už dávno není vyučována jen tradičním způsobem aneb proč nevyučovat filmovou a audiovizuální výchovu jako samostatný obor

Citace:
MAŠEK, J. Výtvarná výchova už dávno není vyučována jen tradičním způsobem aneb proč nevyučovat filmovou a audiovizuální výchovu jako samostatný obor. Výtvarná výchova, 2023, roč. 63, č. 1-2, s. 62-66. ISSN 1210-3691.
Druh: ČLÁNEK
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Art education is no longer taught in the traditional way or why not teach film and audiovisual education as a separate discipline
Rok vydání: 2023
Autoři: PhDr. Jan Mašek Ph.D.
Abstrakt CZ: V současné době je pedagogickou veřejností diskutovaný Návrh koncepce revize vzdělávací oblasti Umění a kultura. Tento článek je reakcí na tendenci nevyučovat výtvarnou a hudební výchovu v kurikulu základní školy a zaujímá nesouhlasný postoj k variantnímu návrhu, který prosazuje implementaci samostatného oboru filmová a audiovizuální výchova.
Abstrakt EN: The draft concept of the revision of the educational area of Art and Culture is currently being discussed by the educational community. This article is a reaction to the tendency not to teach art and music education in the primary school curriculum and takes a disapproving stance towards the variant proposal that advocates the implementation of a separate field of film and audiovisual education.
Klíčová slova

Zpět

Patička