Přejít k obsahu

Přehled publikací



Komentované prohlídky k výstavě UMOPED 75 k výročí založení Pedagogické fakulty v Plzni

Citace:
KOVAŘÍKOVÁ, L. Komentované prohlídky k výstavě UMOPED 75 k výročí založení Pedagogické fakulty v Plzni. Plzeň, 2023.UMOPED 75.
Druh: PŘEDNÁŠKA, POSTER
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Guided tours for the exhibition UMOPED 75 on the anniversary of the founding of the Faculty of Education in Pilsen
Rok vydání: 2023
Místo konání: Plzeň
Autoři: Mgr. Lenka Kovaříková Ph.D.
Abstrakt CZ: Výstava UMOPED 75 byla koncipována jako retrospektivní výstava Katedry výtvarné výchovy a kultury FPE ZČU v Plzni, která prezentovala tvorbu studentů i vyučujících. Cílem komentovaných prohlídek bylo seznámit odbornou i širokou veřejnost s komplexitou tvůrčích přístupů na KVK (v oblasti umělecké, didaktické a výzkumné, historie a teorie umění) a představit vystavené objekty s oporou v soudobých interpretačních přístupech a hermeneutice výtvarného projevu.
Abstrakt EN: The UMOPED 75 exhibition was conceived as a retrospective exhibition of the Department of Art Education and Culture of the Faculty of Fine Arts, ZČU in Pilsen, which presented the work of students and teachers. The aim of the guided tours was to acquaint the professional and general public with the complexity of creative approaches at the KVK (in the field of art, didactics and research, history and theory of art) and to present the exhibited objects with the basis in contemporary interpretative approaches and hermeneutics of artistic expression.
Klíčová slova

Zpět

Patička