Přejít k obsahu

Publikace



Antibiotika a jejich výroba ve výuce chemie na základní škole

Citace:
VEČEŘOVÁ, M.; RICHTR, V. Antibiotika a jejich výroba ve výuce chemie na základní škole. Arnica, 2023, roč. 13, č. 1, s. 35-39. ISSN 1804-8366.
Druh: ČLÁNEK
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Antibiotics and its production in teaching of chemistry at middle school
Rok vydání: 2023
Autoři: Mgr. Markéta Večeřová , doc. Mgr. Václav Richtr CSc.
Abstrakt CZ: Článek je zaměřen na chemickotechnologické téma ?Antibiotika a jejich výroba? ve výuce na základní škole. Úvodní část tvoří obecná charakteristika chemickotechnologických procesů. Dále je popsáno dané téma a hodnocení výskytu této problematiky v učebnicích chemie pro základní školy. Následující část obsahuje návrh výukového materiálu. Tento materiál byl vyzkoušen v praxi na základní škole. Hlavním cílem práce bylo připravit pro učitele a žáky jednoduchý a zajímavý učební materiál s ohledem na mezipředmětové vztahy a využití získaných znalostí žáky v budoucím životě.
Abstrakt EN: This article is concerned with chemical technology as a part of chemistry education at middle school. It is focused on the topic ?Antibiotics and its production?. New educational material is described here. This material was tested at middle school in Plasy. The lesson was evaluated by pupils afterwards. Main goal of this article was to create educational material that would be interesting for pupils and teachers. The topic was chosen according to previous research of the author. In the future, there will be more testing of this material at middle schools.
Klíčová slova

Zpět

Patička