Přejít k obsahu

Publikace



Den v mateřské škole - Tipy a zkušenosti z praxe

Citace:
KOŽELUH, O. Den v mateřské škole - Tipy a zkušenosti z praxe. 1. vyd. Praha: Portál, 2024. ISBN 978-80-262-2155-5. 117 s.
Druh: KNIHA
Jazyk publikace: cze
Anglický název: Day in kindergarten
Rok vydání: 2024
Místo konání: Praha
Název zdroje: Portál
Autoři: Mgr. Ondřej Koželuh
Abstrakt CZ: Ačkoli kniha vychází z ověřené pedagogické teorie, nabízí velmi čtivého průvodce běžným dnem v mateřské škole. Autor se ptá, zdali si děti mohou mazat chleba k svačině samy, jak zorganizovat náročné situace typu přechodů z jednoho prostředí do druhého, a ukazuje, že děti toho zvládnou mnohem více, než si sami myslíme. Vychází z reálných zkušeností z prostředí MŠ, jakožto i ze zkušeností jeho kolegů, přátel? V MŠ se každý pedagog každý den setkává s desítkami, ne-li stovkami situací, které se pravidelně opakují a které se podle dají dělat lépe, efektivněji. V knize proto najdete jak praktické tipy na zlepšení jednotlivých edukačních aspektů dne v MŠ, tak i teoretické základy daného aspektu.
Abstrakt EN: Although the book is based on proven pedagogical theory, it offers a very readable guide to a typical day in kindergarten. The author asks whether children can make their own bread for a snack, how to organize difficult situations such as transitions from one environment to another, and shows that children can do much more than we think. It is based on real experiences from the kindergarten environment, as well as from the experiences of his colleagues, friends... Every day in kindergarten, every pedagogue encounters dozens, if not hundreds, of situations that are repeated regularly and which, according to him, can be done better, more efficiently. Therefore, in the book you will find both practical tips for improving individual educational aspects of the day in kindergarten, as well as the theoretical foundations of the given aspect.
Klíčová slova

Zpět

Patička